Over ons

De naam ADELECK is ontstaan uit de combinatie van de achternaam Valckenier en de oud Hollandse naam van de rivier de Lek, vroeger geschreven met ck (Leck). Als eigenaren en uw naaste buren weten Tim & Fleur Valckenier als geen ander dat het wonen aan de Leck (Adeleck) garant staat voor een rustiek en vaak dynamisch uitzicht op de rivier en zilverstad Schoonhoven.

Met recht een Adelecke plek.

Toen Tim & Fleur elkaar leerden kennen was Fleur al een aantal jaren werkzaam in de zorg. Fleur verstaat het vak van verpleegkundige in de persoonlijke particuliere zorg als geen ander. Haar kennis en ervaring is echter niet het enige waarvoor ze in het verleden veelvuldig werd ingeschakeld door cliënten. Zij verstaat namelijk de kunst van het Geven!

Het geven van zorg in de periode waarin palliatieve- / terminale zorg nodig is – op locatie bij de cliënt thuis – mag voor zich spreken. Echter, daar waar de zorg voor de reguliere zorg ophoudt, gaan Fleur en haar team een flinke stap verder.

Fleur:“Ik vind het geweldig om mijn cliënten die extra persoonlijke aandacht te kunnen geven. Het maakt mijn werk zo bijzonder en daardoor is geen dag hetzelfde.” zegt Fleur. “Zeg nou zelf…, als een cliënt vóor haar ziekte altijd op en top verzorgd was, dan wil ze dat in haar ziekbed toch óok? Ik vind het belangrijk om in die situatie wat extra tijd met haar te besteden met betrekking tot persoonlijke verzorging, door bijvoorbeeld even haar handen te verzorgen met een fijne handcrème en vervolgens haar nagels te lakken of misschien tijdens mijn eigen boodschappenrondje die ene favoriete geur voor haar te gaan halen. Het is fijn om mensen gelukkig te maken toch? Ik zou het niet anders willen…”

Tim: “Toen Fleur en ik in 2009 trouwden, hebben we besloten dat het voor haar een grote toevoeging zou zijn om als zelfstandige verder te gaan. De persoonlijke zorg die Fleur voorstaat is immers in de reguliere zorg niet of nauwelijks mogelijk, laat staan de interesse in de mens achter de ziekte. Het tegemoet komen in die extra (ver-)zorgvraag is nu nét haar grootste kracht! De afgelopen 10 jaar heeft ze bij veel cliënten – in de vertrouwde omgeving van hun eigen woning – de zorg verleend die ieder voor zich nodig heeft gehad. Door haar cliënten werd deze persoonlijke aandacht als heel erg fijn ervaren, zoals een aantal van de referenties op onze website al beschrijven.”

Tim vervolgt: “Toen ik in 2016 bij toeval ontdekte dat het voormalige Nebest pand aan de Schoonhovenseveer in Groot Ammers te koop stond, hebben we er eigenlijk niet heel erg lang meer over na hoeven denken.”

Fleur: “Tim en ik hebben in de afgelopen jaren twee kinderen gekregen. Het spreekt voor zich dat die ook van ons beiden de volle aandacht verdienen. Afgelopen jaren dreigde de zorg met de zorg voor ons gezin te conflicteren, want hoe combineerde ik nu die twee geweldige pijlers in mijn leven: mijn gezin en mijn vak zonder daarbij een van beiden of mijzelf te kort te doen? “

Het antwoord was er ineens toen Tim thuis kwam met de mededeling dat hij in Groot Ammers een prachtig pand had gevonden dat na enige verbouwing zeker aan onze wensen tegemoet zou kunnen komen. Groot- Ammers!? vroeg ik nog…, maar toen we zijn gaan kijken was ik op slag verliefd! Wat een heerlijke plek, direct aan het water met een magnifiek uitzicht op het water met al haar bootjes, strandjes, zwemmende kinderen en natuurlijk direct naast het veerpontje naar Schoonhoven!

Om kort te zijn: we hebben het pand gekocht, en om werk en gezin toch nog enigszins gescheiden te kunnen houden hebben we besloten het naastgelegen pand – een oude fietsenstalling die intussen door ons is omgebouwd tot een fijne gezinswoning – er bij te kopen.”

Het is fantastisch om te zien hoe vastbesloten Tim & Fleur zijn om hun droom te verwezenlijken.

Zelfs de felle brand die, vlak nadat de verbouwing was gestart, woedde in het voormalige Nebest pand en die het hele project vervolgens ruim 1,5 jaar stil zou leggen, heeft hen op geen enkel moment doen twijfelen aan hun missie.

Tim heeft een adviesbureau in de weg- en waterbouw en heeft derhalve veel kennis op bouwkundig gebied. Zijn expertise komt tijdens de bouw goed van pas, want Tim en Fleur hebben heel goed voor ogen hoe ze alles vorm willen geven.

“Ik vind het gewéldig dat Tim & ik de mogelijkheid hebben gecreëerd om onze droom uit te laten komen!” zegt Fleur tot slot. “Het werk dat ik doe is geweldig en het is fijn om die zorg nu te kunnen combineren met mijn gezin. Ik hoef ’s nachts niet meer met mijn auto de weg op om een cliënt de zorg te kunnen bieden die hij/zij direct nodig heeft, maar kan ten allen tijde ADELECK binnen stappen op het moment dat er een zorgvraag is. We voelen ons dankbaar dat het nu bijna zo ver is!”