Toen wij het bericht kregen dat mijn moeder was uitbehandeld, was er voor ons maar 1 oplossing. Haar laatste periode afsluiten in haar eigen omgeving met de meest liefdevolle zorg die er was. 

Fleur had ik al eerder ontmoet en ik wist dat zij zorg aan huis deed voor mensen in hun laatste levensfase. Telefonisch contact met haar opgenomen en zij heeft ons heel duidelijk en rustig uitgelegd wat zij voor ons kon betekenen. Met mijn moeder dit besproken, zij was hier erg blij mee. Fleur heeft ons alles uit handen genomen, van het regelen van een bed thuis tot en met contact huisarts, verzekering etc. Toen mijn moeder thuis kwam, was Fleur erbij en heeft mijn moeder met een warm hart ontvangen. 

Met mijn moeder en ons besproken wat wij wilden en niet wilden. De dagen die daarop volgden, was Fleur (afgewisseld met collega’s) er om de totale zorg voor mijn moeder uit handen te nemen. En onder totale zorg vallen voor Fleur ook de momenten om bij mijn moeder te gaan zitten (zelfs een x aangetroffen naast mijn moeder liggend in bed en aaiend over haar arm) en gewoon even te kletsen. 

Wij zijn continu geïnformeerd door Fleur over wat zij gedaan had en wat zij dacht wat goed was om te gaan doen. Geen moment aan haar kundigheid getwijfeld. 

Open, transparant, heel liefdevol en geduldig zijn woorden waarmee wij Fleur zouden willen omschrijven. En het allerbelangrijkste uiteraard, mijn moeder heeft haar laatste periode af kunnen sluiten in haar eigen omgeving met voor haar de meest fijne zorg die zij had kunnen wensen.

Marit Kamsteeg-Van Oosterhout
Ook namens mijn vader en broers